8 oktober 2024

Verzoek commentaar SRI richtlijn Isolatie in de langdurige zorg voor 17 november

Verzoek commentaar SRI richtlijn Isolatie in de langdurige zorg voor 17 november

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de voor de langdurige zorg aangepaste conceptrichtlijn Isolatie in de langdurige zorg wilt becommentariëren. De generieke SRI-richtlijn Isolatie is reeds in februari van dit jaar gepubliceerd.

SKILZ is bezig met de adaptatie van een aantal generieke SRI richtlijnen voor de langdurige zorg, waaronder de SRI richtlijn Isolatie. Het doel is om enkele reeds ontwikkelde SRI-richtlijnen beter te laten aansluiten op de werkwijze en setting van de langdurige zorg en hiermee de toepasbaarheid van de richtlijn te vergroten. De zogenaamde kerngroep bespreekt de generieke richtlijnen en bepaalt in welke mate adaptatie van de (generieke) richtlijn noodzakelijk is voor de langdurige zorg.

Namens Verenso zijn specialisten ouderengeneeskunde Marwi Bos en Marieke Hiakame afgevaardigd naar de kerngroep die verantwoordelijk is voor de adaptatie van de generieke SRI richtlijnen naar de langdurige zorg. Namens Verenso heeft wijlen specialist ouderengeneeskunde Anneke van Strien zich in eerste instantie ingezet voor de ontwikkeling van de generieke richtlijn. In de afrondende fase is specialist ouderengeneeskunde Ingrid Pladdet afgevaardigd naar deze werkgroep.

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen bij Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk 17 november retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het commentaar niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht