8 juli 2024

Verzoek commentaar Leidraad Starten of Verbeteren van een Geriatrische Trauma Unit (GTU) (NVKG) - voor 18 augustus

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de conceptleidraad Starten of Verbeteren van een Geriatrische Trauma Unit (GTU) wilt becommentariëren. In 2022 is de ontwikkeling van deze leidraad op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG) gestart. Specialist ouderengeneeskunde Leonoor van Dam van Isselt heeft in de klankbordgroep geparticipeerd namens Verenso.

De leidraad richt zich op de zorg voor kwetsbare ouderen met een heupfractuur en doet daarbij aanbevelingen voor de inrichting van een GTU. Een GTU is een verpleegafdeling in een ziekenhuis waarbij de zorg voor deze patiënten een gezamenlijke verantwoordelijkheid is, met een evenwichtige samenwerking tussen verschillende specialismen. De leidraad beoogt praktische adviezen en voorbeelden te geven voor ziekenhuizen die willen starten met een GTU, maar ook om als handvat te dienen voor ziekenhuizen die deze zorg al hebben gestart en deze willen optimaliseren.

Je kunt de conceptleidraad opvragen via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptleidraad wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van richtlijnen krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk 18 augustus retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het helaas niet meer in behandeling worden genomen.

Naar nieuwsoverzicht