18 juni 2024

Verzoek commentaar leidraad Proactieve zorgplanning in Nederlandse ziekenhuizen (NIV)- voor 9 juli -

Verzoek commentaar leidraad Proactieve zorgplanning in Nederlandse ziekenhuizen (NIV)- voor 9 juli -

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de conceptleidraad Proactieve zorgplanning in de Nederlandse ziekenhuizen wilt becommentariëren. In 2021 is de ontwikkeling van deze leidraad op initiatief van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) gestart.

Parallel aan de ontwikkeling van deze leidraad zijn in een eerdere fase de PZNL richtlijn Proactieve zorgplanning in de palliatieve fase en de SKILZ handreiking Proactieve zorgplanning in de langdurige zorg ontwikkeld en door Verenso geautoriseerd. Voor een goede aansluiting van de NIV leidraad op deze kwaliteitsproducten, heeft Verenso ervoor gekozen deel te nemen aan de commentaarfase.

Deze leidraad sluit aan bij de landelijke richtlijn proactieve zorgplanning en heeft als doel om de huidige initiatieven op het gebied van proactieve zorgplanning in de Nederlandse ziekenhuizen weer te geven, om de belemmerende en bevorderende factoren voor het gebruik van proactieve zorgplanning binnen het ziekenhuis in kaart te brengen en om aanbevelingen te doen om het gebruik van proactieve zorgplanning binnen de Nederlandse ziekenhuizen te stimuleren. 

Je kunt de conceptleidraad opvragen bij Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptleidraad wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van richtlijnen krijg je 2 accreditatiepunten. Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk dinsdag 9 juli 12:00 uur retour op richtlijnen@verenso.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht