2 juli 2024

Verenso Kennisspel weer een groot succes!

Verenso Kennisspel weer een groot succes!

Na drie maanden is het Verenso Kennisspel weer ten einde gekomen. In samenwerking met Redgrasp is de afgelopen tijd jullie kennis getest over de richtlijnen omtrent infectiepreventie. Nu is het tijd om de balans op te maken!

Dit jaar hebben maar liefst 522 deelnemers meer dan 10.000 vragen beantwoord. Van al deze vragen werd 62% correct beantwoord. De regio Noord-Limburg presteerde het beste; de regio’s Kennemerland en Friesland volgden op de hielen. Specialisten ouderengeneeskunde en aios ouderengeneeskunde scoorden iets hoger dan de verpleegkundig specialisten en physician assistants. Vragen over persoonlijke hygiëne werden het vaakst correct beantwoord, terwijl vragen over MRSA werden ervaren als het lastigst. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn en dit jaar is dat Lianne Willemstein, specialist ouderengeneeskunde bij Alliade; zij had maar liefst 92% van de vragen correct beantwoord. Gefeliciteerd Lianne!

Lianne-Willemstein.png 
De winnaar van het Verenso Kennisspel 2024, Lianne Willemstein

Uit de evaluatie bleek dat de deelnemers zeer positief waren over het Kennisspel: het rapportcijfer was een 8! Verder gaf 92% van de deelnemers aan hun kennis op te frissen door het Kennisspel. Daarnaast gaf maar liefst 95% van de deelnemers aan dat het Kennisspel makkelijk te integreren is in het dagelijks werk. Het feit dat de deelnemers meer verschillende onderwerpen en meer competitie willen zal worden meegenomen voor de toekomst. Er wordt gekeken of het Kennisspel een plaats kan krijgen binnen het programma RAILZ.

Het Kennisspel over infectiepreventie is mogelijk gemaakt door SWIPE, het programma Samenwerken aan infectiepreventie dat wordt uitgevoerd door Verenso in samenwerking met Vilans, ActiZ, V&VN en VHIG. Wij willen graag alle deelnemers bedanken voor het fanatiek meespelen en enthousiaste reacties!

Wil je nog je ervaringen delen over het Kennisspel? Of heb je misschien nog suggesties voor de toekomst? Neem dan contact op met Tom Zwaan via tzwaan@verenso.nl!

 

Naar nieuwsoverzicht