28 mei 2024

RAILZ gaat werken met nieuw digitaal platform voor richtlijnontwikkeling

RAILZ gaat werken met nieuw digitaal platform voor richtlijnontwikkeling

In het programma Richtlijnen voor Artsen In de Langdurige Zorg (RAILZ) werken Verenso en de NVAVG samen aan monodisciplinaire richtlijnen en handreikingen voor specialisten ouderengeneeskunde en artsen VG. De ontwikkeling van een richtlijn is een proces waarbij veel partijen - zoals beroepsuitoefenaars, cliënten/patiënten of hun vertegenwoordigers, experts op het gebied van ethiek of gezondheidsrecht - betrokken zijn.

Om de samenwerking bij het opstellen van richtlijnen en handreikingen te ondersteunen, gaan we binnen RAILZ gebruikmaken van een nieuwe digitale werkomgeving. Op dit besloten platform kunnen deelnemers aan richtlijnwerkgroepen en -klankbordgroepen direct conceptteksten lezen en becommentariëren. Zo wordt het samen schrijven aan richtlijnen en handreikingen en het verwerken van commentaar en wijzigingen gemakkelijker.

Met de nieuwe werkomgeving krijgen ook de richtlijnendatabases van beide verenigingen een ‘facelift’. Nadat een nieuwe richtlijn of handreiking geautoriseerd is, wordt deze vanuit de werkomgeving gepubliceerd in de vernieuwde richtlijnendatabase. De richtlijnen zullen goed via alle gangbare mobiele apparaten digitaal te gebruiken zijn. En natuurlijk blijven de huidige richtlijnen en handreikingen, zowel van de eigen als van andere beroepsverenigingen, ook beschikbaar.

Het nieuwe richtlijnenplatform met werkomgeving en publicatieomgeving wordt dit jaar ontwikkeld en in gebruik genomen. Een mooie vernieuwing die door het programma RAILZ mogelijk wordt!

Ga hier naar de huidige richtlijnendatabase van Verenso.

 

Naar nieuwsoverzicht