26 maart 2024

Ontwikkelingen in project Medicatieoverdracht

Ontwikkelingen in project Medicatieoverdracht

Verenso neemt, als onderdeel van de sector VVT, deel aan het programma Implementatie richtlijn Medicatieoverdracht in de keten. Naast Verenso zijn ook ActiZ en V&VN betrokken bij de sector VVT. Centraal in het programma staat de implementatie van de richtlijn Medicatieoverdracht in de keten en de informatiestandaard Medicatieproces 9. Recent is een nieuwe versie van de informatiestandaard Medicatieproces 9 (MP9) gepubliceerd waarin vooral het onderdeel toediening van medicatie is doorontwikkeld. De informatiestandaard Medicatieproces 9 wordt op dit moment beproefd in de Kickstart Medicatieoverdracht.  

Nieuwe factsheet

Binnen het programma Medicatieoverdracht is een nieuwe factsheet ontwikkeld waar in het kort doel en aanpak van het programma Medicatieoverdracht uiteen wordt gezet. De factsheet is hier te vinden.

Kennissessie

Op 23 april van 13.00-13.50 uur vindt een webinar plaats over het programma Medicatieoverdracht. In dit webinar wordt, aan de hand van ‘use cases’, op hoofdlijnen besproken hoe afspraken over medicatieoverdracht de werkprocessen in de zorg gaan veranderen. Je kunt je hier aanmelden voor de webinar.

Meer weten?

Wil je meer weten over het programma Medicatieoverdracht? Op de website Samen voor medicatieoverdracht vind je alle informatie. Op de hoogte blijven van het programma Medicatieoverdracht? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief van het programma.

 

Naar nieuwsoverzicht