25 juli 2024

Eerste RAILZ-product: handreiking Wet zorg en dwang aangevuld met de bestuurlijke afspraken

Eerste RAILZ-product: handreiking Wet zorg en dwang aangevuld met de bestuurlijke afspraken

Binnen het programma RAILZ, Richtlijnen voor Artsen In de Langdurige Zorg, is het eerste product gepubliceerd. Verenso en de NVAVG hebben de handreiking Wet zorg en dwang voor specialisten ouderengeneeskunde en artsen VG in de intramurale setting aangevuld met de bestuurlijke afspraken.

Daar waar de afspraken niet stroken met de huidige wetgeving en van toepassing zijn op artsen VG en specialisten ouderengeneeskunde zijn ze toegevoegd aan de handreiking zonder de oude tekst te verwerken. Zo staat alle informatie op één plek en kun je eenvoudig de verschillen zien. Per 1 januari 2024 is de huidige wet nog geldig maar heeft de IGJ aangegeven te handhaven op de bestuurlijke afspraken.

Deze aangevulde versie zal de huidige versie vervangen totdat we de handreiking hebben herzien wanneer de wetswijziging door de Eerste en Tweede Kamer is aangenomen.

Bekijk hier de handreiking Wzd met de aanvulling van de bestuurlijke afspraken.

Meer informatie

Lees hier over invulling van de tweede fase van de herziening van de handreiking Wzd.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met de procesbegeleiders van het herzieningstraject: Floren Kaart (NVAVG) of Else Poot (Verenso).

Naar nieuwsoverzicht