Actueel
8 juli 2024

RAILZ-teamleden stellen zich voor - Inge Valstar

RAILZ-teamleden stellen zich voor - Inge Valstar

In het meerjarige RAILZ-programma bundelen Verenso en NVAVG de krachten. Over een periode van vier jaar wordt er samengewerkt aan de ontwikkeling van monodisciplinaire richtlijnen en handreikingen voor artsen in de langdurige zorg.

Wil jij weten wie er bij Verenso aan deze richtlijnen en handreikingen werken? Inge Valstar is het tweede teamlid die zich aan je voorstelt. Benieuwd naar andere leden van het RAILZ-team? Zij stellen zich in de loop van dit jaar aan je voor. Kijk voor teamleden vanuit NVAVG hier.

Drie vragen aan Inge Valstar

Sinds augustus 2023 is Inge Valstar één van de beleidsadviseurs voor het programma Richtlijnen voor Artsen In de Langdurige Zorg (RAILZ). Inge is als beleidsadviseur werkzaam bij Verenso en is op dit moment bezig met de herziening van de Richtlijn Verantwoorde diabeteszorg uit 2011.

Wat is je favoriete moment van de dag als beleidsadviseur en waarom?

Mijn favoriete momenten zijn als we met de collega’s van de verschillende teams bij Verenso samenkomen. Dat zijn de momenten waar je hoort wat er naast het eigen werk nog meer speelt binnen de vereniging en welke ontwikkelingen er gaande zijn in de breedte van ons werkveld. Het schrijven van een richtlijn is een lang proces en soms ook heel smal: je bent maanden bezig met maar één onderwerp. Horen waar de andere collega’s mee bezig zijn, op bijvoorbeeld het gebied van belangenbehartiging, een tak van sport binnen de vereniging waarbij men een hele andere focus heeft, maakt voor mij altijd dat ik mijn eigen werk beter kan plaatsen in de ontwikkelingen binnen de langdurige zorg.

Als je een dag zou kunnen ruilen met een specialist ouderengeneeskunde, wat zou je dan willen leren of ervaren?

Ik zou wel eens willen meemaken wat een specialist ouderengeneeskunde allemaal doet en meemaakt op een werkdag. Zelf ben ik geen arts en een dag ruilen van werk kan mij inzicht geven in hoe specialisten ouderengeneeskunde hun beslissingen maken in de behandeling van hun patiënten. Nu ik zelf bezig ben met de ontwikkeling van richtlijnen kom ik erachter dat er maar weinig wetenschappelijke literatuur is voor de onderbouwing van de behandelingen bij onze doelgroep. Het is dus heel interessant om te leren hoe artsen op de werkvloer omgaan met het feit dat niet alles wat ze doen wetenschappelijk onderbouwd in richtlijnen te vatten is.

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen na een drukke dag op kantoor?

In de trein naar huis met een podcast in mijn oren kan ik het werk even helemaal vergeten en opgaan in het verhaal dat verteld wordt terwijl de weilanden aan mij voorbij flitsen.

Naar nieuwsoverzicht