Om mensen, organisaties en gemeenten extra te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, wordt van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november de Nationale Klimaatweek 2023 georganiseerd. Doe jij ook mee?
Onderzoek van onder andere het RIVM laat zien dat de ouderenzorg bijdraagt aan de klimaatverandering. Die impact zit met name in de uitstoot van CO2, afvalmateriaal dat niet hergebruikt kan worden (zoals incontinentiemateriaal) en medicijnresten in drink- en grondwater.
Verenso onderneemt samen met een werkgroep van specialisten ouderengeneeskunde verschillende activiteiten om een positieve bijdrage te leveren aan de bewustwording en positionering van de specialist ouderengeneeskunde op dit thema.
Tijdens het Verenso voorjaarscongres van afgelopen juni hebben we tijdens de interactieve workshop ‘duurzaamheid en de rol van de specialist ouderengeneeskunde’ met elkaar nagedacht over welke stappen de specialist ouderengeneeskunde zelf kan zetten. Om hier handen en voeten aan te geven en het bewustzijn te vergroten onder specialisten ouderengeneeskunde organiseert Verenso een challenge tijdens de klimaatweek. Doe je ook mee? Deel dan jouw duurzame werkdag zodat we elkaar kunnen inspireren. Hoe richt jij je eigen werkplek in? (bijv. eigen koffiemok; gebruik van computer) Neem jij de fiets of auto naar jouw werk? Waar hou jij rekening mee bij het leveren van directe patiëntenzorg (zoals het tegengaan van verspilling)?
Deel jouw duurzame werkdag door te mailen naar Jolande Radstaak - jradstaak@verenso.nl. Dit kan in de vorm van een verslag, foto’s, video’s en dergelijke.
De verhalen die wij ontvangen willen we graag delen op de Verenso contentpagina duurzaamheid en/of nieuwsbrieven om andere specialisten ouderengeneeskunde bewust te maken en te inspireren.