4 juni 2024

Wil jij de vragenlijst onderzoek medicatieverificatie invullen?

Wil jij de vragenlijst onderzoek medicatieverificatie invullen?

Verenso neemt deel, als onderdeel van de sector VVT, aan het programma Implementatie richtlijn Medicatieoverdracht in de keten. Het doel van het project is dat alle sectoren in de zorg samen met hun softwareleveranciers toewerken naar een actueel en compleet overzicht van medicatiegegevens, dat wordt gevoed vanuit alle sectoren. Dit overzicht is ieder gewenst moment opvraagbaar voor zowel de zorgverlener als de patiënt.

Als onderdeel van het onderzoek Medicatieoverdracht, hetgeen geïnitieerd is door VWS, wordt door het MUMC+ en UMCG middels een vragenlijst de tevredenheid van zorgverleners over het huidige proces van medicatieverificatie gemeten. De onderzoeksvraag die hierin wordt gesteld is: ’Wat is het effect van het Landelijk Programma Medicatieoverdracht op de proportie patiënten met één of meer onbedoelde medicatiediscrepanties in verschillende zorgsectoren?’

De onderzoekers zijn geïnteresseerd in de tevredenheid van zoveel mogelijk verschillende typen zorgverleners binnen de verschillende zorgsectoren. Het invullen van de vragenlijst neemt eenmalig ongeveer vijftien minuten in beslag en staat open tot eind juni.

Bij vragen kun je mailen naar Betsie Limmen (betsie.limmen@mumc.nl)  of Joy van Broekhuizen, (j.van.broekhuizen@umcg.nl)     

Alvast hartelijk dank voor je tijd.
Onderzoeksteam Landelijk Programma Medicatieoverdracht

 

Naar nieuwsoverzicht