29 april 2024

Harry Wauters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Harry Wauters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Afgelopen vrijdag is specialist ouderengeneeskunde Harry Wauters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Verenso feliciteert hem met deze benoeming.

Harry was werkzaam als specialist ouderengeneeskunde bij Zorggroep Cicero. Hij heeft zich onder meer ingezet voor een speciale Parkinsonafdeling binnen verpleeghuis Schuttershof.

In 2014 is hem het erelidmaatschap toegekend, omdat hij zich reeds jarenlang had ingezet voor Verenso, diverse belangrijke functies binnen de vereniging heeft uitgeoefend, onder andere als visitator, en zich heeft ingespannen om het vakgebied van het specialisme ouderengeneeskunde te professionaliseren. Hij heeft zich voor de samenleving ingezet door met zijn verworvenheden de patiëntenzorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren.

Daarnaast is de hij voorloper geweest om in de regio en land de taakherschikking tussen de specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist en physician assistant vorm te geven. Een thema waar nog steeds actief, landelijk, aan gewerkt wordt.

Hij is met zijn betrokkenheid en gedrevenheid een voorbeeld voor anderen, zowel binnen het vakgebied van specialist ouderengeneeskunde als binnen de maatschappij. Dit siert hem en deze waardige onderscheiding is dan ook zeer verdiend.

 

Naar nieuwsoverzicht